נשיא מצרים לשעבר חוסני מובארק ניצל במהלך כהונתו מלפחות שישה ניסיונות התנקשות. ניסיון ההתנקשות שהתרחש באתיופיה ב 26 ליוני 1995 הינו המפורסם והמסוכן ביותר מבין כל הניסיונות שחווה מכיוון שהנשיא מובארק יצא ממצרים לוועידת פסגה של ארגון האחדות האפריקאית שהתקיימה בבירת אתיופיה אדיס אבבה וכמעט ולא חזר ממנה בחיים. בחמשת הניסיונות האחרים, המודיעין המצרי וכוחות הביטחון של אבטחת הנשיא הצליחו למנוע מהיריב המתנקש להגיע לשלב הביצוע בניגוד  לניסיון ההתנקשות באדיס אבבה שבו היריב המתנקש מימש את שלב הביצוע וירה לעבר שיירת הנשיא. ישנן מדינות בעולם, כגון מצרים, שהמנהיג (נשיא או ראש ממשלה) נמצא על הכוונת של גורמים עוינים במהלך כל תקופת הכהונה. אותם גורמים כמו ארגון האחים המוסלמים במצרים, ינסו להתנקש בחייו של המנהיג שוב ושוב עד שיצליחו.

ראיית התוקף – פעולות ההכנה של האחים המוסלמים לביצוע ההתנקשות:
ארגון האחים המוסלמים החליט לנסות להתנקש בחייו של הנשיא מובארק פעם נוספת. לאחר שהארגון נכשל בכל הניסיונות להתנקש במובארק על אדמת מצרים, מנהיגיו הבינו שמעגלי האבטחה סביב הנשיא במצרים חזקים מאוד וכמעט שלא ניתנים לחדירה ולכן התקבלה החלטה לנסות להתנקש בחייו של מובארק מחוץ לאדמת מצרים. איסוף המידע של הארגון גילה שמובארק מתכנן נסיעה רשמית לאתיופיה ב 26 ליוני 1995 והחליט להתחיל לתכנן ניסיון התנקשות נוסף. הארגון פעל לגיוס משתפי פעולה מארגונים וגורמים רשמיים מלפחות מדינה נוספת מחוץ לאתיופיה ששותפה לאינטרס להתנקש בחייו של מובארק (מובארק טען שמדובר בסודן) וגורמים נוספים באתיופיה עצמה. איסוף המידע על הנסיעה המתוכננת של מובארק כלל את מיקום שדה התעופה באדיס אבבה, איתור צירי הנסיעה המאפשרים יציאה משדה התעופה וסימון מעברים הכרחיים בצירים האפשריים. בהתייחס לציר ולנקודה בציר שבו התבצע ניסיון ההתנקשות, ניתן להניח שלארגון האחים המוסלמים היה מידע מוקדם ומהימן על שעת הגעת מטוס הנשיא לשדה התעופה באדיס אבבה ועל ציר הנסיעה ממנו ליעד הראשון של הביקור. לארגון היה מידע קיים על העובדה שמובארק נוסע ברכב משוריין מסוג מרצדס ושהשיירה המלאה כוללת רכב קדמי ורכב מאבטחים אחורי. בניתוח כל המידע, ארגון האחים המוסלמים הבין שרמת האבטחה של מובארק מחוץ לאדמת מצריים נמוכה משמעותית ולכן הסיכוי להצלחה בניסיון ההתנקשות גבוה יותר.

תכנית ההתנקשות:
כדי להצליח בהתנקשות, דרך הפעולה הנבחרת של היריב המתנקש חייבת להתאים למידע המהימן הקיים. האחים המוסלמים החליטו להתנקש בחייו של מובארק במהלך נסיעתו ברכב המשוריין ולכן היה עליהם לבחור באמצעי לחימה אשר יכולים לעצור את נסיעת הרכב ואף לחדור את רמת השריון שלו – אמצעי הלחימה שנבחרו כללו רובים ומטולי RPG. הוחלט שכדי לעלות את הסיכוי לפגיעה מדויקת ברכב, עדיף שהירי יתבצע כאשר הרכב בעמידה ולכן דרך הפעולה כללה סימון של נקודה מתאימה בציר היציאה משדה התעופה שבה השיירה אמורה לנסוע לאט יחסית ובצדי הכביש קיימים מבני מגורים. על מנת להתמודד עם רכב האבטחה שמלווה את הנשיא וכלל מספר מאבטחים חמושים, הוחלט שההתנקשות תתבצע על ידי לפחות 8-9 פעילים. חמישה ימים לפני מועד ההתנקשות, 26 ליוני 1995, הארגון שכר בית הממוקם בסמוך לנקודה בציר שבה תוכנן לבצע את ההתנקשות והשתמש בו על מנת לאחסן את כל אמצעי הלחימה ולהתארגנות של המתנקשים לשלב הביצוע.
התכנית הסופית קבעה שרכב אחד של המתנקשים יחסום את השיירה בנקודה שנקבעה על הציר ומיד לאחר מכן המתנקשים שבו יפתחו באש לעבר הרכב הקדמי ורכב נוסף עם עוד מתנקשים יגיע בנסיעה לרכב הנשיא ויבצע ירי לעברו ולעבר רכב הליווי בו נוסעים מאבטחי הנשיא.
תמונות של מובארק מגיע לשדה התעופה והרכב המשוריין ושל אמצעי הלחימה שנבחרו על ידי המתנקשים:

26 ליוני 1995 – ביצוע ההתנקשות:
מטוסו של הנשיא מובארק נחת בשדה התעופה של אדיס אבבה בשעות הבוקר המוקדמות. יחידת אבטחת הנשיא כבר היתה מוכנה לקליטה כולל הרכב המשוריין של הנשיא שמוטס כמעט לכל מקום אליו הוא נוסע מחוץ לאדמת מצריים. כל המשתתפים בקבלת הפנים כבר עמדו בצורה מסודרת בצמוד למדרגות. הדלת הקדמית של המטוס נפתחה והנשיא מובארק יצא והחל לרדת במדרגות. לחץ ידיים לכל מקבלי פניו ונכנס לרכב המשוריין. שר החוץ המצרי עמרו מוסא שהתלווה לנשיא מובארק נכנס לרכב הקדמי והמאבטחים עלו לרכב הליווי האחורי. שיירת הנשיא החלה בנסיעה לעבר המקום בו התקיימה הוועידה. לאחר כמאה מטר של נסיעה על הציר, רכב טנדר כחול הגיח לפני הרכב הקדמי, פגע בו וחסם אותו. שיירת הנשיא נאלצה לעצור במקומה. לפחות 3 מתנקשים פרקו מהרכב הכחול והחלו לירות לעבר הרכב הקדמי ורכב הנשיא. במקביל, רכב נוסף של המתנקשים תמרן בנסיעה לעבר רכב הנשיא ולפחות 5-6 מתנקשים נוספים החלו לירות גם הם לעבר רכב הנשיא ורכב המאבטחים האחורי. המתנקשים פתחו במכת אש עוצמתית שהעמידה במבחן אמיתי את רמת המיגון של רכב הנשיא. מאבטחי הנשיא פרקו במהירות מרכב הליווי האחורי והחלו להשיב באש לעבר המתנקשים. הנשיא מובארק הנחה את הנהג שלו להסתובב ולחזור לשדה התעופה. הנהג הגיב מהר, החל בתמרון ובנסיעה מהירה  שהוציאה את הנשיא מובארק מנקודת ההתנקשות. המתנקשים שלא נפגעו מירי המאבטחים הפסיקו את הירי ונסוגו לאחור.

פרטים שהתגלו ותוצאת ניסיון ההתנקשות:
הנשיא מובארק פרסם לאחר ההתנקשות שמי שביצע את ניסיון ההתנקשות הינו ארגון האחים המוסלמים בסיוע גורמים מסודן ומאתיופיה שהיו בעלי אינטרס משותף להפסיק את כהונתו כנשיא מצרים בדרך לא טבעית. 
פעולת ההתנקשות בוצעה על ידי כתשעה מתנקשים חמושים שהשתמשו כמתוכנן בשני רכבים. מכת האש שנורתה בעיקר לעבר רכב הנשיא כללה כחמש מאות כדורי רובים. המתנקשים לא ירו RPG במהלך התקיפה. 
כוחות הביטחון המקומיים, איתרו את הבית השכור של המתנקשים ומצאו בתוכו מזוודה שבה 2 מטולי RPG ורובים נוספים.
לפחות כדור אחד פגע בזכוכית הקדמית של המרצדס המשוריין אבל לא חדר את השריון שלה.
לפחות שלושה מתנקשים נהרגו במהלך התקיפה.
שלושה שוטרים מקומיים שליוו את השיירה נהרגו.
הנשיא חוסני מובארק לא נפגע בניסיון ההתנקשות וחזר במטוסו למצרים וכך שוב ניצל מאחד מניסיונות ההתנקשות שהתרחשו כנגדו במהלך כהונתו.

עקרונות באבטחת אישים שמנעו פגיעה בנשיא מובארק:
רכב משוריין: השימוש ברכב משוריין ברמת מיגון אשר מצליחה למנוע חדירה של כדורי רובה ואף יותר מזה, מהווה מעגל אבטחה מרכזי בהגנה על חייו של האישיות. המרצדס המשוריין הציל את חייו של הנשיא מובארק.
נהג האישיות: נהג מקצועי ומבצעי אשר ידע להגיב במהירות זמן קצר לאחר תחילת ההתנקשות, יצליח להוציא את הנשיא מאזור האיום ובשילוב הרכב המשוריין יציל את חייו. הנהג של הנשיא מובארק לא איבד את העשתונות, הגיב במהירות ובנחישות והציל את חיי הנשיא.
מבנה השיירה: שיירה של נשיא אשר עבר מספר ניסיונות התנקשות צריכה להיות עם יותר רכבי אבטחה בדגש על הוספת רכב אבטחה קדמי. העובדה שנהג רכב הנשיא הקפיד על שמירת מרחק טקטי מהרכב הקדמי אפשרה לו לתמרן את הרכב לאחור ולבצע נסיעה מהירה חזרה לשדה התעופה. רכב הליווי האחורי של המאבטחים מוקם נכון ואפשר למאבטחים לזהות את תחילת התקיפה, לפרוק מהרכב במהירות ולהגיב בירי לעבר המתנקשים.
רכב פותח ציר נסיעה: כיום יחידות אבטחת אישים מקפידות לשלוח לפני שיירת האישיות רכב פותח ציר אשר תפקידו לאתר חריגים על ציר הנסיעה המתוכנן מספיק זמן לפני מעבר שיירת המאובטח. יחידת האבטחה של הנשיא מובארק לא שלחה רכב לפתיחת ציר. 

לסיכום:
ארגון כמו האחים המוסלמים הינו בעל יכולת תכנון מבצע התנקשות ברמה גבוה וכך היה בניסיון ההתנקשות המדובר. הטעות היחידה של הארגון היתה בחשיבה שכדורי רובה יחדרו את רמת השריון של הרכב המשוריין. מעניין, שלמרות שהארגון התחמש במטולי RPG בפועל לא היה בהם שימוש – יתכן שהתגובה המהירה של מאבטחי הנשיא היא שמנעה לבצע ירי של RPG לעבר הרכב המשוריין. אין ספק שהארגון הבין נכון שרמת האבטחה של הנשיא מחוץ לאדמת מצרים הינה נמוכה משמעותית. הרכב המשוריין והנהג של הנשיא מובארק הצילו את חייו. מאבטחי הנשיא הגיבו במקצועיות ובאומץ רב שאין ספק שהקשו על המתנקשים לסיים את המשימה בהצלחה ואף גרמו לנסיגתם המהירה.  

זכרו, שאבטחה צריך לקיים בכל מקום ובכל זמן!!!